Birgün gazetesinin haberine göre Harem selamlık olarak perdeyle ikiye ayrılan Kırklareli Lülerburgaz Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne bağlı pansiyonun yemekhanesinde perdeyi açan kadın öğretmen meslektaşı ile idareci erkek arasında tartışma çıktı.
Sonrasında fiziksel olarak saldırıya uğrayan kadın öğretmen idareciden şikayetçi oldu. Pansiyonun yemekhanesinde erkek öğrencilerle kız öğrenciler arasındaki bölüm arasına perde çekilmesi akıllara soru işaretleri getiriyor. Kamu kurumlarında, özel şirketlerde, otobüste ve kamusal yaşamın diğer alanlarında erkeklerle kızlar arasında haremlik, selamlık uygulaması yapılmazken okullarda neden kız öğrenciler ile erkek öğrenciler arasına perde çekiliyor.
Çocuğunu haremlik selamlık uygulamaların olduğu okullara göndermek istemeyen velilerin önünde hangi seçenekler bulunmaktadır? Haremlik selamlık uygulamaların olmadığı özel okul seçeneğinin de velilere sunulmuş olması, eğitimde dinselleşmenin arka planında eğitim sisteminin özelleştirilmesi amacının yer aldığını gösteriyor olabilir mi?
Haremlik selamlık uygulamaların olmadığı özel okul seçeneğinin de velilere sunulmuş olması, eğitimde dinselleşmenin arka planınında eğitim sisteminin özelleştirilmesi amacının yer aldığını gösteriyor olabilir mi?
Bu uygulamalar parası olan veliler çocuğunu özel okula gönderebilir, olmayanlar ise çocuklarını müfredatın dinsel cemaat ve tarikatların etkinliklerine açık haremlik selamlık okullara göndersin, eğitime ayrılacak para velielerden ya da cemaatlerin kaynaklarından karşılansın anlamına gelmiyor mu? Kamusal yaşamın hiç bir alanında kadınlarla erkekler arasında perde çekilmezken, okullarda neden perde çekiliyor. Okullarda kızlarla erkekler arasına çekilen perde neyi gizlemeyi amaçlamaktadır?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder